Prevzemno mesto
T: +386 70 406 666
Jezik:  SI
Iščeš izdelek? Vnesi iskalni izraz...
 
HOME
Kajaki
SUP in oprema
Podvodni skuterji
Vodni športi
Rešilni in plavalni jopiči
Navtična oprema
Vodoodporne torbe in nahrbtniki
Kampiranje
Dom in vrt
Tenis in Badminton
LANGUAGE: SI
BlagajnaBlagajna
PrijavaPrijava
Moj izborMoj izbor
Domov > Dom in vrt > Vrt > Zaščitna oprema
< Vrt

Zaščitna oprema

Zaščitna oprema niso le zaščitna očala

Ste tudi vi eden tistih, ki si pred košnjo nadenete zaščitna očala, ko pa vas bližnji opomnijo, da morate zaščititi še ostale dele telesa, le odmahnete z roko? Potemtakem naj vam povemo, da imajo vaši dragi še kako prav. Zaščitna oprema namreč vključuje precej več kot le očala. Z njimi sicer res zaščitite najranljivejši del, pri čemer je pomembno, da ta ščitijo ne le pred poškodbami, temveč tudi UV žarki in utrujenostjo oči. Enako priporočljivo je, da so lahka in udobna. Vendar pa le očala še zdaleč niso dovolj, da bi se ubranili pred morebitnimi poškodbami, do katerih še posebej na terenu, posejanem s peskom in kamenjem, pride vse prehitro.

Primerna obutev, delovna obleka, glušniki, vizir za obraz …

Če se še nekoliko pomudimo pri obrazu, obvezna zaščitna oprema poleg očal vključuje zaščitni vizir za košnjo in, priporočljivo, glušnike, pogosto pa se uporablja tudi zaščitna maska. Oglejmo si torej njihove značilnosti.

Zaščitni vizir za obraz

Poznamo dve vrsti vizirjev, ki ščitijo obraz pred pršenjem trave in kamenja. Zaščitni vizir je namreč lahko izdelan iz polikarbonatne prozorne zaščite ali metalne mrežice. V primeru slednje je obvezna dodatna zaščitna oprema; poleg očal, ki preprečujejo vdor prahu v oči, tudi zaščitna maska.

Zaščitna maska

Zaščitna maska univerzalne velikosti je praviloma troslojna in zadrži do 95 % prašnih delcev iz zraka. Kot sicer, je tudi v primeru maske pomembno, da je zaščitna oprema pravilno nameščena. Maska mora prekriti tako usta kot brado in nos, saj s tem resnično poskrbimo, da ne vdihujemo prašnih delcev. A jo je, ker se po približno dveh urah navlaži, treba večkrat zamenjati.

Glušniki

Če pojem zaščitna oprema za košnjo vsakdo povezuje z vizirjem za obraz in zaščitnimi očali, pa se na glušnike pogosto pozablja. A neupravičeno. Glušniki ublažijo hrup, ki v primeru motornih kosilnic ni zanemarljiv, zmanjšajo pa tudi pojavnost frekvenc, celo tistih, ki jih zavestno ne zaznamo. Zato si pred delom nikar ne pozabite namestiti tudi njih.

Kljub temu, da je najpomembnejša zaščitna oprema za obraz, ne gre zanemariti niti ostalih delov telesa. Poskrbite, da bo vaša obutev primerna za delo s kosilnico. Nujno je denimo zaščititi noge, ki so še posebej izpostavljene. Ustrezna delovna obleka, vključujoč dolge hlače, je najboljša izbira, te pa lahko nadomestite (ali nadgradite) s ščitniki za kolena. V vsakem primeru je zaščitna oprema obvezen del vsake košnje.

gp cut zascitni vizir za kosnjo
Zaščitna oprema

GP-CUT zaščitni vizir za košnjo

11,95 €
Trenutno nedobavljivo
Poglej
gp cut univerzalni scitnik za kosilnico na nitko
Zaščitna oprema

GP-CUT univerzalni ščitnik za kosilnico na nitko

18,90 €
Na zalogi
Dodaj v košarico
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Varen nakup
Varen nakup
Široka ponudba
Široka ponudba
Zadovoljstvo strank
Zadovoljstvo strank
Prijavi se na novice
in bodi prvi obveščen o popustih!
Prijava

S prijavo na e-novice se strinjam s POGOJI POSLOVANJA.

Spletna trgovina Feelfree Outdoor Station je inovativna slovenska spletna trgovina
v kateri boste našli vso opremo za aktivno preživljanje prostega časa