Prevzemno mesto
T: +386 70 406 666
Jezik:  SI
Iščeš izdelek? Vnesi iskalni izraz...
 
HOME
Kajaki
SUP in oprema
Podvodni skuterji
Vodni športi
Rešilni in plavalni jopiči
Navtična oprema
Vodoodporne torbe in nahrbtniki
Kampiranje
Dom in vrt
LANGUAGE: SI
BlagajnaBlagajna
PrijavaPrijava
Moj izborMoj izbor
Domov > Dom in vrt > Vrt > Kosilnice na nitko
< Vrt

Kosilnice na nitko

Kosilnice na nitko so vedno dobra izbira

Če sodite med tiste, ki želijo imeti vsaj zgledno urejen vrt, brez kosilnice na nitko ne bo šlo. Ne glede na to, ali imate v lasti večjo površino zemlje ali pa ste le lastnik manjšega atrijskega vrta, boste kosilnico te vrste potrebovali vsaj za obrobe, kakršne so robovi ob robnikih, cvetju in druga mesta, ki jim z navadno kosilnico ne pridete blizu. Glava za kosilnico na nitko je namreč dovolj majhna, da z njo dosežete tudi ta oddaljena mesta. Hkrati vam kosilnice na nitko omogočajo kontrolirano košnjo, saj nad njimi zlahka ohranjate nadzor. A je kljub temu treba izbrati pravo. Oglejmo si torej najpomembnejše postavke, ki jih velja upoštevati še pred nakupom.

Rezervni deli za kosilnice na nitko so le eden od pomembnih razlogov za nakup.

Ko si ogledujete različne kosilnice na nitko, morate pozornost nameniti več dejavnikom, med njimi vprašanju, ali so rezervni deli za kosilnice na nitko na voljo v Sloveniji oziroma ali pri nas obstaja uraden servis. Pravzaprav lahko izhajate kar iz tega dejstva. In nadaljujete s primerjavo cene in kakovosti izbranih kosilnic. Če je razmerje realno, preverite, kakšna je glava za kosilnico na nitko in kakšno rezilo za kosilnico na nitko. Je prva dovolj majhna, da boste z njo dosegli vsa težko dostopna mesta? In ali rezilo ustreza vašim potrebam, boste z njim lahko rezali tudi veje manjše debeline, ki kazijo vaš vrt? Vse to so, vključno z motorjem, ročajem in oprtnikom pomembna vprašanja, različne kosilnice na nitko pa imajo raznolike lastnosti, pri čemer je bistveni motor. Poznamo električne, akumulatorske in motorne.

Električne kosilnice na nitko

Primerne so za manjše površine, saj v primerjavi z motornimi niso prav močne, poleg tega pa ni zanemarljivo niti, da so namenjene le uporabi na lokacijah z virom elektrike v bližini. Zmoti tudi dolg kabel, ob katerega se lahko spotaknete in se posledično poškodujte, vendar imajo te kosilnice na nitko tudi prednosti. So lahke za prenašanje, preproste za uporabo in enostavne za vzdrževanje. Če torej kosilnico potrebujete izključno za manjši vrt pred denimo teraso, bo električna kar prava izbira.

Akumulatorske kosilnice na nitko

Tudi te kosilnice – univerzalna glava z nitko pride v poštev pri vseh – so namenjene uporabi na manjših površinah, saj je tudi njihova moč dokaj majhna. Poleg tega veljajo za precej drage, zaradi dolgega polnjenja baterij celo zamudne. V primerjavi s prvimi nimajo kabla, kar je gotovo njihova največja prednost, saj niso odvisne od vira električne energije, medtem ko so sicer primerljive z električnimi: so lahke, preproste in ne zahtevajo posebnega vzdrževanja.

Motorne kosilnice na nitko

Rezilo za kosilnico na nitko je v tem primeru najučinkovitejše. Gre za pogosto izbiro, predvsem v primeru večjih površin, denimo sadovnjakov ali vinogradov, saj imajo motorne kosilnice večjo moč od električnih in akumulatorskih, so neodvisne od vira električne energije, primerne pa so tako za travo kot živo mejo in grmovje. Je pa nitka za kosilnico v njihovem primeru debelejša, zato obstaja nekoliko večja možnost poškodb. Med slabosti štejemo tudi hrup, ki ga povzročajo, težo in nekoliko zahtevnejše vzdrževanje. Ne glede na to pa so kosilnice na nitko nadvse priljubljene, saj so cenovno dostopne, medtem ko je njihova uporabnost velika.

Podali smo vam nekaj napotkov, po katerih se velja ravnati pri nakupu kosilnice. A katerokoli kosilnico oziroma znamko že izberete, imejte v mislih vaše potrebe in dejstvo, ali so rezervni deli za kosilnice na nitko dostopni, saj je nesmiselno, da bi morali kosilnico menjati le zato, ker bi se poškodovalo rezilo za kosilnico na nitko. Kot pri vsakem orodju, katerega namen je večletna uporaba, je treba misliti dolgoročno. V primeru kosilnice na nitko ni prav nič drugače.Ni izdelkov, ki bi ustrezali iskalnim pogojem.
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Varen nakup
Varen nakup
Široka ponudba
Široka ponudba
Zadovoljstvo strank
Zadovoljstvo strank
Prijavi se na novice
in bodi prvi obveščen o popustih!
Prijava

S prijavo na e-novice se strinjam s POGOJI POSLOVANJA.

Spletna trgovina Feelfree Outdoor Station je inovativna slovenska spletna trgovina
v kateri boste našli vso opremo za aktivno preživljanje prostega časa