Prevzemno mesto
T: +386 70 406 666
Jezik:  SI
Iščeš izdelek? Vnesi iskalni izraz...
 
HOME
Kajaki
SUP in oprema
Podvodni skuterji
Vodni športi
Rešilni in plavalni jopiči
Navtična oprema
Vodoodporne torbe in nahrbtniki
Kampiranje
Dom in vrt
Tenis in Badminton
LANGUAGE: SI
BlagajnaBlagajna
PrijavaPrijava
Moj izborMoj izbor
Domov > Blog > Ocenili smo: napihljiv kajak Advanced Elements Expedition Elite
< Blog
Ocenili smo: napihljiv kajak Advanced Elements Expedition Elite
Avtor: , 21.04.2021

Preizkusili smo napihljiv kajak Advanced Elements

Odločili smo se preizkusiti napihljiv kajak AdvancedFrame Expedition Elite znamke Advanced Elements. In ker smo nad njim več kot navdušeni, želimo vse, zaradi česar odslej prisegamo nanj, podeliti z vami. Gre namreč za model, ki slovi kot eden najmodernejših, najnaprednejših in najudobnejših. Med drugim se ponaša s trpežnim dnom, izdelanim s pomočjo drop-stitch tehnologije, sedežem, ki nudi oporo ledvenemu delu, in visoko nosljivostjo, saj prenese težo do kar 204 kilogramov.

Skratka, to je kajak, ki športnim navdušencem ponuja celovito izkušnjo, medtem ko se njegova prednost nedvomno skriva tudi v nadvse uravnoteženem razmerju med kakovostjo in ceno. Kajti ta model vključuje dodatno opremo, ki jo premore le redkokateri kajak, cena za vse, kar ponuja, pa je do uporabnika izredno prijazna. AdvancedFrame Expedition Elite tako ostaja dostopen, čeprav s številnimi dodatki presega zmožnosti večine drugih tako modelov kot znamk.

Komu je namenjen ta napihljiv kajak

Gre za vsestranski napihljiv kajak, primeren tako za začetnike kot naprednejše kajakaše, zaradi svoje oblike pa po njem radi posegajo tudi visoki veslači. Ker jih ta model ne utesnjuje, ga nemudoma vzljubijo. Sicer se dobro obnese na jezerih in v zalivih celinskih voda, vendar je prav tako ustvarjen z mislijo na daljša potovanja na odprtem, zaradi česar je v enaki meri znan kot kajak za morje. Ker pa je izredno trpežen in večino nezgod prestane brez poškodb, se z njim zlahka podamo po rekah, kar navsezadnje pomeni, da je ta kajak primeren za praktično vse vodne površine.

Lastnosti, vredne zavidanja

Kot smo že omenili, smo nad tem modelom znamke Advanced Elements zares navdušeni. A preden se posvetimo lastni izkušnji in z vami podelimo značilnosti, ki so nas tako prepričale, si oglejmo njegove lastnosti.

Napihljiv kajak AdvancedFrame Expedition Elite opredeljujejo:

Vzmetni ventil Poseben batni ventil dodobra olajša napihovanje glavnih komor, saj zaradi enosmernega delovanja preprečuje uhajanje zraka tudi, ko cev odstranimo. Premore vzmetno jedro, kar pomeni, da – če želimo kajak izprazniti – tega le pritisnemo in zavrtimo.

Integriran varnostni tlačni ventil Ta model kajaka ima v dno vgrajen poseben ventil, ki preprečuje prenapihnjenost. Slednja pogosto ogroža obliko, zato gre za varnostni ukrep, s katerim življenjsko dobo kajaka podaljšamo.

Napihljiva podlaga Podlaga omogoča pritrjevanje dodatnega krila, ki lahko posluži kot zaščita pred vdorom vode v kajak ali, v primeru veslanja po mirnih vodah, mehka podlaga za oddih.

Trpežna tkanina z dvojno prevleko (RipStop) Kajak je v zgornjem delu prevlečen s tkanino RipStop, ki se ne trga, obenem pa preprečuje nastanek razpok in lukenj na površini kajaka.

Raztegljiva vrv Čeprav ima vrv tako rekoč vsak napihljiv kajak, je posebnost te v raztegljivosti in prilagojenosti, saj se vzdolž dolžine kajaka nahajajo kar tri plastične zaponke, s pomočjo katerih z eno samo potezo zavarujemo celoten tovor.

Gumijasti ročaji Gre za malenkost, za katero pa smo nadvse hvaležni, sploh kadar moramo kajak prenesti na drugo mesto, oddaljeno več deset ali celo sto metrov, toliko bolj, če to počnemo v vetru.

Okrepljeni šivi Na premcu in krmi tega napihljivega kajaka se nahaja aluminijasto rebro, ki skupaj z okrepljenimi šivi zagotavlja nespremenljivo obliko. Ker sta prednji in zadnji del najbolj izpostavljena, še posebej med pristajanjem, poškodbe preprečuje prav njuna stabilnost. Poleg tega je ta napihljiv kajak zaradi trdne zasnove hitrejši od kajakov z mehkim robom.

Predal za shranjevanje Pod pokrovom se nahaja vrečka, do katere voda ne more prodreti.

Varjeni šivi Varjeni šivi so zagotovo trajnejši od lepljenih, saj lepilo pogosto reagira z drugimi kemikalijami ali pa se v primeru dolgotrajne izpostavljenosti UV žarkom celo razgradi.

Ščitniki za vesla Ne glede na to, ali se odpravljamo na dolgo ali kratko veslanje, neoprenski ščitniki poskrbijo, da naše roke ostanejo nepoškodovane.

Nastavljiva opora za hrbet Tej lastnosti pozornost ne posveča praktično noben proizvajalec kajakov. Številni kajaki sicer imajo oblazinjen sedež, ki je nastavljive narave, vendar ta ne vključuje ledvene opore. Snovalci AdvancedFrame Expedition Elite kajaka nanjo niso pozabili, še ena od prednosti pa je, da to lahko napihujemo kar sproti.

Zanke Vzdolž napihljivega kajaka je razporejenih osem zank, namenjenih privezovanju orodja in tovora.

Smernik Ker se na krmi nahaja smernik, držanje smeri ne povzroča težav, ker pa je v bližino premca nameščen še en fiksiran smernik, je zmogljivost kajaka toliko večja.

Drop-stitch tehnologija Dno tega modela je izdelano s pomočjo drop-stitch tehnologije, zato vanj priteče več zraka, vendar ne na račun izgube oblike ali puščanja. Za primerjavo: AdvancedFrame Expedition Elite je mogoče napihniti na 6 psi, medtem ko se večina kajakov napihne na 1 psi.

Tehnične lastnosti:

 model  AE1009 - XE
 barva  modra/oranžna
 dolžina  3.96 m
 širina  81 cm
 teža  19 kg
 maksimalna nosilnost  204 kg
 število komor  9

AdvancedFrame Expedition Elite kajak si po našem mnenju zasluži najvišjo oceno

Doslej smo preizkusili številne napihljive kajake in vsak od njih nas je očaral s svojimi posebnostmi, vendar pa AdvancedFrame Expedition Elite ponuja neverjetne izboljšave standardne opreme, ki je del vseh modelov znamke Advanced Elements. Najbolj seveda izstopa že omenjena opora ledvenega dela, saj te ne najdemo pri nobenem drugem proizvajalcu niti pri ostalih modelih iste znamke. Vendar smo se med veslanjem osredotočili predvsem na izkušnjo in bili pozorni na posamezne značilnosti kajaka, ki jih v nadaljevanju tudi podrobneje ocenjujemo.

Usmerjanje Ta napihljiv kajak se resnično kosa z vsemi ostalimi napihljivimi modeli, saj, ko ga usmerimo v želeno smer, korekcije skoraj niso potrebne. Gotovo gre za posledico fiksiranega smernika, pa tudi trdega premca in krme ter ojačanega dna. Skratka, AdvancedFrame Expedition Elite se je v tem pogledu resnično izkazal.

Stabilnost Čeprav ima zavidljivo visoko nosilnost, ta napihljiv kajak brez težav ostaja na vodni gladini celo slabem vremenu.

Hitrost Zaradi dolgega in tankega trupa je nekoliko počasnejši od krajših, a širših kajakov, vendar dosega povsem zadovoljivo hitrost.

Kakovost Kajak je izredno vzdržljiv. Ob trku s skalami, podvodnimi drevesi ali med drsanjem po vodnem dnu ni utrpel nobenih poškodb, kar vsekakor štejemo med njegove vrline.

Udobnost Če kaj, potem je najmočnejša lastnost tega napihljivega kajaka prav udobje. V tem pogledu je AdvancedFrame Expedition Elite resnično zmagovalec med zmagovalci!

Dodatna oprema Vse, kar morate kupiti, če se odločite za ta kajak, sta nosilec in veslo. Glede slednjega vam vsekakor priporočamo, da še pred nakupom preberete naš Vodič za izbiro kajak vesla in se seznanite z vsem, kar vpliva na njegovo izbiro. Sicer ta model znamke Advanced Elements vključuje nosilec za krmilo, sedež z napihljivo ledveno oporo, vrečko za shranjevanje, komplet za popravilo, prilagodljivo podporo za noge in številne druge lastnosti, ki poskrbijo, da je veslanje resnično kar se da udobno.

In za konec … če bi morali strniti, bi dejali, da je udobje vsekakor na prvem mestu tega modela, medtem ko sledita kakovost izdelave in širok nabor dodatne opreme. Zato lahko zaključimo, da je AdvancedFrame Expedition Elite napihljiv kajak zagotovo kajak, ki ga toplo priporočamo vsakomur!

Blog govori o naslednjih izdelkih

advanced-elements-komplet-za-popravilo-1.jpg
Advanced Elements oprema

Advanced Elements komplet za popravilo

15,00 €
Na zalogi pri dobavitelju
Advanced Elements komplet za popravilo
Dodaj v košarico
hiko-outflow-bilge-pump-drenazna-crpalka-za-kajak-1.jpg
Ostala dodatna oprema

Hiko Outflow bilge pump drenažna črpalka za kajak

25,90 €
Na zalogi
Hiko Outflow bilge pump drenažna črpalka za kajak
Dodaj v košarico
napihljiv-kajak-advancedframe-expedition-elite-7.jpg
Advanced Elements kajaki

Napihljiv kajak Advanced Frame Expedition Elite

1.069,00 €
1.015,55 €
Na zalogi
Napihljiv kajak Advanced Frame Expedition Elite
Dodaj v košarico
varnostna-vrvivca-za-vesla-1.jpg
Ostala dodatna oprema

Varnostna vrvica za kajak veslo

14,90 €
Na zalogi
Varnostna vrvica za kajak veslo
Dodaj v košarico
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Varen nakup
Varen nakup
Široka ponudba
Široka ponudba
Zadovoljstvo strank
Zadovoljstvo strank
Prijavi se na novice
in bodi prvi obveščen o popustih!
Prijava

S prijavo na e-novice se strinjam s POGOJI POSLOVANJA.

Spletna trgovina Feelfree Outdoor Station je inovativna slovenska spletna trgovina
v kateri boste našli vso opremo za aktivno preživljanje prostega časa